CALENDARUL GOSPODARULUI – SEPTEMBRIE

În luna Septembrie vă recomandăm efectuarea următoarelor lucrări: Se continuă recoltatul tomatelor, ardeilor, vinetelor, pepenilor verzi, fasolei de grădini şi castraveţilor. Se continuă însămânţarea verdeţurilor destinate consumului de toamnă. Se însămânţează în a II-a jumătate a lunii culturile verdeţuri în răsadniţe şi solare destinate consumului din toamnă. Pe măsura încheierii unor culturi, se efectuează eliminarea

Omida fructificațiilor – Helicoverpa armigera

Omida fructelor este o specie polifagă care atacă numeroase specii de plante din flora spontană și de cultură. La legume, atacă tomatele, ardeii, vinetele, fasolea.             Descriere: Adulții sunt fluturi de 1,4-2 cm lungime, având anvergura aripilor de 3-4 cm. Masculii sunt de culoare galben-maronie, gălbuie sau maro. Femelele sunt portocaliu-maro deschis, iar pe aripile

Sortimentele de Ardei Boia

Lider pe piaţă în segmentul dulce Creștere nedeterminată, fructe pendule, productivitate ridicată Fructele foarte mari, ușurează recoltarea manuală Cel mai frecvent hibrid pentru boia Coacere concentrată, fructificare sigura și procentul ridicat de substanțe uscate Calitate excepțională pentru boia Creștere viguroasă, acoperire foliară optimă, radiculație puternică și o recoltabilitate ușoară sunt caracteristicile hibridului • Creştere nedeterminată,

CALENDARUL GOSPODARULUI – Martie

În luna MARTIE vă recomandăm efectuarea următoarelor lucrări: Repicarea răsadurilor în cuiburi sau ghivece nutritive destinate culturilor timpurii în câmp (tomate, ardei, vinete). Însămânţarea în răsadniţe sau solarii încălzite biologic a legumelor destinate culturilor de vară (varză de vară, tomate etc). Plantatul în prima jumătate a lunii în solarii sau tunele a verzei timpurii, conopidei

Ardei – Capsicum annuum L. Fam Solanaceae

Datorită numeroaselor varietăţi (ardei gras, ardei conic, gogoşar, kapia, ardei iuţi, etc), ardeiul prezintă importanţă deosebită pentru îmbunătăţirea consumului de legume şi asigurarea unei nutriţii corespunzătoare. Exigenţe ecologice Temperatura minimă de germinare a seminţelor este de 14 – 15° C, iar cea optimă de 25 – 28° C. La temperatura minimă, germinarea are loc după