KREOLA F1 – ASPECT, CULOARE, GUST

Așadar, după cercetări minuțioase și testări îndelungate se cunoaște faptul că firma ZKI-Semințe a lansat pe piață, hibridul de vinete Kreola F1, înzestrat cu valențe echilibrate cu aspect deosebit și o culoare aparte.

Și în cursul anului 2022 am primit semnale promițătoare din teritoriu de la cultivatori vis-a-vis de calitățile surprinzătoare pe care le posedă hibridul de vinete, Kreola F1. Menționăm că hibridul Kreola F1 este destinat în principal cultivării în câmp, adaptându-se surprinzător de bine pe orice tip de sol.

Datorită robusteții plantei, având o rădăcină puternică și tulpina principală scurtă a rezistat cu brio intemperiilor cu vreme neprielnică, precipitații abundente, vijelii, centrul de gravitație fiind jos, planta a reușit să stea în picioare, fără a se frânge sub greutatea fructelor. De asemenea și în condiții de vreme caniculară, planta fiind înzestrată cu rezistențe genetice s-a comportat excelent, aprecierile cultivatorilor fiind pe măsură.

În urma investigațiilor efectuate a reieșit în evidență principalele caracteristici la care excelează hibridul, și anume particularitățile care conferă echilibrul și uniformitatea plantei și ca să nu mai prelungim suspansul, remarcăm o combinație echilibrată a calităților referitoare la aspect, culoare și gust.

De altfel, această triplă combinație reprezintă axa principală pe care „s-a clădit” Kreola F1.

În rândurile următoare, vom dezvolta aceste însușiri cu care este dotat hibridul Kreola. Fructele hibridului au un aspect atrăgător, sunt de o uniformitate uimitoare, formă de lacrimă alungită.

Culoarea fructelor este violet închis, lucioase pe toată perioada de vegetație, de la creștere până la maturitate.

Greutatea fructelor se calibrează undeva în jurul a 400-600g, echilibrul constant ieșind în evidență și la acest capitol, fapt ce ușurează comercializarea.

Miezul fructelor este de o culoare albă cu semințe mici, compact, cu textură fină.

Referitor la gustul fructelor, subliniem ca este plăcut, cremos.

Calitățile hibridului referitoare la aspect, culoare, gust sperăm că sunt pe măsura exigențelor producătorilor, și mai ales ale consumatorilor.

Ținând cont de aspectele prezentate, considerăm că hibridul Kreola F1 reprezintă noua generație de vinete îmbinând robustețea plantei și caracteristicile fructului, alături de calitățile   privind greutatea, forma, culoarea și gustul.

Conchidem că argumentele prezentate sunt concludente având mare încredere că pe viitor Kreola F1 va face o carieră spectaculoasă, dovedind că este prețios, apreciat pentru calitățile genetice cu care este dotat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.