BIHAR F1 – nu dă greş

Este unanim recunoscut că atunci când vorbești despre ardei gogoșar, cu siguranță Bihar este pe buzele tuturor. Și pe bună dreptate, de mai bine de un deceniu, Bihar este pe podium, întotdeauna pe primul loc, apreciat nu numai de fermieri, dar și de consumatori. Pentru cei care nu l-au testat încă, îi rugăm să o facă, pentru că vor avea numai de câștigat. Nu ne lăudăm, dar nici nu are rost să fim modești, când spunem că hibridul Bihar are toate calitățile dorite la un ardei gogoșar.

         Bihar F1, un hibrid de gogoșar cu creștere nedeterminată, ramuri puternice și foliaj rezistent care acoperă aproape perfect fructele, fiind protejate de arșița soarelui. Pe lângă rezistențele la Xanthomonas (pătarea și bășicarea fructelor) și alți patogeni, Bihar F1 este hibridul cel mai versatil pentru cultivarea în câmp deschis, dar și în spații protejate.

Fructele gogoșarului Bihar F1 ajung până la 300 gr cu o colorație de roșu închis, pulpa este groasă și gustoasă, împărțită în patru lobi egali.

Observând caracteristicile deosebite ce sunt inoculate în genetica hibridului Bihar F1, se conturează ideea de a se cultiva din ce în ce mai mult în spații protejate, concluzionând următoarele avantaje:

Calitatea fructelor– constituie un avantaj ce asigură venituri garantate, fiind un produs vandabil;

Productivitate- fructificarea abundentă a plantelor;

Protecția plantelor, implicit a fructelor față de condițiile climatice dificile;

În concluzie, trebuie să consemnăm că datorită producției ridicate și calității deosebite a fructelor se comercializează rapid și fără probleme.

În consecință, beneficiile sunt semnificative și mențin cu autoritate hibridul Bihar F1 la cel mai înalt nivel al cerințelor din piață.

Opiniile fermierilor

Producătorul Bălțat Marian, din Brăila:

“Cultiv de câțiva ani acest hibrid și vă spun sincer, este cel mai bun hribid de ardei gogoșar din România. Am încercat cam tot ce este pe piață, de la soiuri autohtone până la cei mai noi hibrizi, dar niciunul nu a dat rezultate ca Bihar. Voi continua să cultiv acest hibrid atât timp cât imi asigură cele mai ridicate venituri.”

Concluzionând, Bihar se caracterizează prin: timpurietate, productivitate, rezistență la boli (Xanthomonas sp.), calitate ridicată a fructelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.