Cassius F1, certitudine pentru viitor

Acum câțiva ani, când a fost lansat pe piață, Cassius F1 era doar un hibrid promițător pentru cultura de castraveți, acum, putem să spunem că este unul dintre cei mai buni hibrizi de castraveți de pe piață. Acest lucru nu îl spunem doar noi, ci este confirmat și de fermierii care au început să îl cunoască și să îl aprecieze pentru calitățile sale remarcabile.

Cassius F1, este un hibrid timpuriu, tip cornichon, care se pliază cu succes în ambele cicluri de cultură în spații protejate, dar și în câmp deschis.

Fiind un castravete de generație nouă iese în evidență cu o toleranţă mare la boli precum făinarea, mana, putregai, virusul mozaic al cucurbitaceelor, cladosporium. De asemenea, remarcăm încolțirea puternică și o răsărire uniformă asociate cu un potențial ridicat de productivitate și aspect comercial bine definit.

            Plantele sunt viguroase, au portul aerisit, iar fructele sunt drepte, cilindrice, cu țepi proeminenți, de culoare verde închis și foarte uniforme pe toată perioada de vegetație. Fructele sunt cilindrice, cu raportul de lungime/lățime de 3,3-3,5:1, având o plasticitate remarcabilă a dimensiunilor de recoltare, atât în calibru 9-12 cm pentru consum în stare proaspătă cât şi sub 9 cm pentru utilizare la murături!

 Opinia fermierilor:

Jitcă Cătălin

“ Cultiv Cassius de cațiva ani și sunt foarte mulțumit atât de calitatea fructelor, dar și de producția ridicată.”

Gata de piață

            Calitatea fructelor se încadrează între STAS extra și I-a , într-un procent foarte mare. De remarcat că fructele sunt acoperite cu un strat subțire de pruină, iar acest lucru îi conferă  castravetelui un aspect proaspăt pentru mult timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.