RUBICON F1 – de mare succes în câmp

În ultimii ani în România s-a extins suprafața destinată ardeioaselor, astfel în acest segment a început să se detașeze și noua generație de hibrizi kapia creată de firma ZKI Semințe.

Rubicon F1 este recomandat să fie cultivat în câmp, dar nu obligatoriu, în condiții tehnologice intensive, unde își exprimă adevăratul potențial de producție.

Creșterea este nedeterminată, cu un raport echilibrat între aspectul vegetativ şi generativ al hibridului. Rădăcina se prezintă puternică, utilizând excelent nutrienții din sol. Tulpina este viguroasă cu ramuri puternice, rezistă cu brio intemperiilor vremii, iar foliajul dens, bogat acoperă bine, oferind o protecție excelentă fructelor contra arșiței solare.

În condițiile climatice ale acestui an, a prezentat toleranță excelentă la condițiile de climă neprielnice și temperaturile caniculare. Rubicon F1 nu este pretențios la elementele nutritive, prezentând o asimilare foarte bună, carența de calciu fiind redusă spre zero.

Rubicon F1 prezintă fructe aplatizate, lungimea medie fiind de 17-20 cm, iar lățimea de 7-8 cm, cu o greutate medie de 200-250 gr, pulpa groasă de 5-7 mm.

Fructele sunt de o bună calitate, uniforme, ferme și de o culoare roșu-intens, atât în interior, cât și în exterior, extrem de atrăgător, oferind un aspect comercial plăcut și un gust delicios.

Datorită fructelor sale extrem de echilibrate și culorii atractive este recomandat atât pentru vânzările la piețe, cât și pentru procesare.

Este rezistent la transport și la păstrare, durata de depozitare fiind peste medie chiar și după 12-14 zile de depozitare fructele se mențin proaspete.

Rubicon F1 a corespuns factorilor naturali, tehnologici și economici, devenind un hibrid valoros, competitiv și de mare viitor, fiind destinat producătorilor care vor să cultive profesional cu o producție mare, peste media concurenței.

Pulpa groasă

Cu alte cuvinte, putem concluziona că planta este viguroasă încă din perioada de răsad, foliajul bogat pe întreaga perioadă de vegetație, toleranța foarte bună la arșița solară, fructele mari și atrăgătoare asigură succesul producției. Ținând cont de argumentele prezentate în articolul de față, de caracteristicile descrise, considerăm că în prezent și în viitor, cultivarea noilor generații de hibrizi marca ZKI, printre care se numără și Rubicon F1, este realmente un succes garantat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.