Temes F1, un plus de rezistenţă

În segmentul gogoșarilor, cunoscând problemele cu care se confruntă legumicultorii, firma ZKI a efectuat numeroase testări și ameliorări în decursul anilor pentru a promova și comercializa pe piață, hibrizi competitivi cu cele mai bune rezistențe în câmp.

Cum alegem un hibrid performant? La alegerea unui hibrid, următoarele caracteristici sunt importante:

  1. productivitate ridicată,
  2. aspect comercial
  3. uniformitatea culturi și a fructelor
  4. foliaj bogat care acoperă bine fructele,
  5. rezistență la boli.

Oferta noastră este Temes F1, o noutate datorită rezistenței duble, la bacterioză (Xanthomonas) și la virusul CMV. Virusul CMV în anul 2022 au adus probleme foarte grave în toate bazinele legumicole din țara noastră, astfel fiind foarte importantă combaterea vectorilor, afidelor, care transmit aceste viroze. Datorită rezistenței genetice la virusul CMV, cultivatorii de ardei gogoșar, care au ales hibridul Temes F1 în acest an, au avut pierderi mai mici a efectivului de plante. De reţinut, rezistenţa nu este sinonim cu eliminarea din schema de tratamente a produselor împotriva vectorilor ce propagă boala, respectiv nu va absoarbe în totalitate cultura de apariţia boli!

Hibridul  Temes F1 se pot cultiva, atât în spații protejate cât și în câmp deschis, având o creștere nedeterminată. Este un hibrid timpuriu, planta este viguroasă, rădăcinile sunt puternice, internodurile sunt foarte scurte, de aceea planta are o talie joasă, fructifică de la prima ramificaţie, centrul de greutate fiind jos. Foliajul este bogat, fructele sunt foarte bine acoperite, arsura solară fiind mult diminuată.  Fructificare corespunzătoare, pe fiecare etaj, chiar și în condiții de stres. Fructele sunt puțin aplatizate, prezintă în interior 3-4 lobi. Media fructelor este 220-250 g, pulpa fiind groasă 5-7 mm, la coacere fiind roșu-violaceu.

         Pe lângă aceste caracteristici se adaugă calitatea fructelor printr-un gust plăcut și dulce. După recoltare fructele rezistă bine la transport și la păstrare mai îndelungată. Pentru siguranță, cultivați cu încrede și în anii următori hibridul nostru Temes F1, care asigură producții ridicate și calitate superioară în ani dificili.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.