Cassius F1 – defilează în piaţă

Cassius F1 este un hibrid timpuriu de castraveţi de tip cornichon, recomandat pentru culturile în spaţii protejate.

Planta hibridului este viguroasă, cu port aerisit, iar fructele sunt drepte, cilindrice, cu ţepi proeminenţi, de culoare verde închis şi foarte uniforme pe toată perioada de vegetaţie.

Hibridul Cassius F1 se remarcă prin toleranţă deosebită la condiţiile climatice şi datorită capacităţii de regenerare după condiţii de stres.

Calitatea fructelor este una deosebită, fiind acoperite şi cu strat de pruină ce oferă castravetelui un aspect proaspăt timp mai îndelungat după recoltare.

Fructificarea este abundentă,  atât pe tija principală cât şi pe lăstari laterali. Lăstari se autodetermină dupa 2 – 3 internoduri. 

Fructele sunt cilindrice, cu raportul de lungime:lăţime de 3,3-3,5:1. Fructele aşezate în ciorchini, câte 2-3 fructe, de culoare verde închis pe toată suprafaţa fructului. Este recomandat utilizării în stare proaspătă sau murături, se poate cultiva cu succes atât în ciclui I cât şi în ciclul II de producţie

Cassius F1 este un hibrid care nu mai are nevoie de prezentare în principalele bazinele legumicole unde se cultiva castaveţi ca cel din Matca și Glodeanu Sărat, unde se confirmă calitatea deosebită a hibridului.

Cultivat cu succes în Matca de către Barbieru Iulian care înca din stadiul de testare a punctat şi ales Cassius F1 iar în ultimi 3 ani de cultură s-au adeverit, a demonstrat, caracteristicile necesare atât cultivări cu succes (rezistenţa, toleranţa, productivitate), cât şi calităţi necesare comercializari (calitate, prospeţime după recoltare, uniformitate).

În Glodeanu Sărat unde castraveţi se cultivă preponderent pentru ciclul vară-toamnă, hibridul Cassius F1 s-a ridicat la nivelul pretenţiilor de cultură şi ale pieţei devenind un candidat la titlul de lider de piaţă, conform celor spuse de domnul Ghindea Sandu şi confirmate  prin vocea altor producători. Calitatile hibridului Cassius F1, confirmate de către producători ne dau speranţa că munca depusă în ameliorare se concretizeaza şi faptic profitabilitateae producătorilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *