NOSZTALGIA F1 – CALITATE IMPECABILĂ

Desigur, una dintre principalele activități ce aduce rentabilitate legumicultorilor, o constituie cu precădere cultivarea pepenilor verzi, cu alte cuvinte a lubenițelor cum li se spune în mod popular în majoritatea zonelor.

Pentru a realiza rezultatele fructuoase pe care și le doresc, cultivatorii trebuie să țină cont de alegerea soiului sau hibridului.

Un hibrid bun trebuie să fie ușor cultivabil, cu o producție bună din punct de vedere cantitativ, dar mai ales calitativ.

Hibridul ales trebuie să provină în primul rând din material certificat, garant al germinației și purității, constant, stabil, indiferent de condițiile de mediu, deci să fie rezistent la factorii de stres, fie climatici sau tehnologici. Dacă se respectă aceste condiții esențiale, cu siguranță produsul respectiv va fi competitiv pe piață, iar rezultatele scontate de producători vor fi pe măsura așteptărilor.

Din paleta  ZKI, referitor la acest segment se desprinde cu nonșalanță hibridul Nosztalgia F1, care întrunește caracateristicile enumerate mai sus.

Din gama pepenilor verzi cu coaja neagră iese providențial în evidență, fiind considerat o adevărată „perlă” în domeniu.

Nosztalgia F1 se încadrează în grupa pepenilor extratimpurii, perioada de la plantare la apariția primelor fructe pentru recoltare fiind de cca 62-65 zile.

Nosztalgia F1, datorită caracateristicilor deosebite cu care este înzestrat genetic, a prins tot mai mult teren în zona Dăbuleni, considerat ca principalul bazin de pepeni din țară, însă testările au fost făcute deja în toate părțile țării, unde se cultivă pepeni.

Nosztalgia F1 s-a evidențiat prin timpurietate, productivitate, calitate și aspectul comercial plăcut privind forma și culoarea fructelor cu miez compact, culoare roșu-închis, gust dulce-zaharat, ce ne aduce aminte de savoarea pepenilor de altădată. Aceste aspecte au condus la căutarea pe tarabă a hibridului Nosztalgia F1, de la apariția pe piață și-a dominat concurenții, spre satisfacția producătorilor care l-au cultivat.

În decursul anilor, chiar de la lansarea pe piață, Nosztalgia F1 și-a demonstrat calitățile indiferent de condițiile de cultivare (intensive sau extensive) și particularitățile tehnologice. Nosztalgia F1 este un concurent competitiv pe piață, este îndrăgit și apreciat de cât mai mulți producători și consumatori, evidențiindu-se prin calitatea fructului, toleranță față de disconfortul termic și rezistență față de arșița solară.

În rândurile următoare, consemnăm principalele particularități:

  • Rădăcină puternică, agresivă;
  • Foliajul abundent acoperă bine fructele, protejându-le de canicula excesivă;
  • Toleranță bună la temperaturile scăzute și la factorii de stres;
  • Fructul este rotund, ușor alungit, de 6-10 kg având coaja neagră, cerată pe toată suprafața;
  • Fructul conține un miez compact cu pulpă roșie având un gust delcicios, savuros;
  • Capacitatea bună de tranport și păstrare;
  • Prin altoire pe Titan F1, crește substanțial producția;
  • Rezistență bună la diferite boli, în special la fuzarioze, viroze și respectiv micoze.

Dezvoltând aceste particularități preciză că producătorii aleg hibridul Nostalgia pentru calitățile genetice cu care este înzestrat, pentru rezistența la condițiile climatice extreme, foliajul bine dezvoltat și rădăcina puternică înfruntă cu brio variațiile bruște de temperatură, reducând la minim florile și fructele avortate.

Păstrarea formei rotunde, ușor ovală, deci uniformitatea fructelor pe tot parcursul perioadei de vegetație, capacitatea de producție, rezistența bună la crăpare, culoarea miezului roșu care iese în evidență cu contrastul cojii negre subțiri, dar rezistența și nu în ultimul rând timpurietatea sunt atribute relevante care fac din Nostalgia un adevărat lider pe piață. În concluzie, ținând cont de aspectele formulate, considerăm că producătorii de pepeni care doresc o producție ridicată și timpurie cuplată cu o calitate impecabilă a fructelor, pot alege necondiționat hibridul Nosztalgia F1 care garantează realizarea de profituri sigure și substanțiale!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *