Grizzly – Alegerea potrivită

Hibridul Grizzly F1 a fost creat de dată recentă și promovat pe piață ca o alternativă viabilă la variantele de pepeni verzi mari alungiți vărgați. Hibridul Grizzly se constituie într-un pepene uniform, mare, echilibrat și destul de timpuriu. Firma Zki-Semințe a urmărit să obțină un hibrid care pe lângă mărime să exceleze și la alte capitole, cum ar fi timpurietatea, calitatea și rezistența.

Fructele sunt mari, cu o medie de 9-12 kg, forma este ovală, coaja subțire cu vergeturi de culoare închisă, miezul este compact, crocant, culoarea roșu-aprins cu un gust delicios. Datorită vrejului mare și uniform se plantează rar, densitatea fiind de 5000 plante/ha și altoit 2500 plante/ha.

Menționăm că pepenii altoiți, în cazul Firmei Zki cu portaltoiul interspecific Titan F1 asigură calitatea răsadului, productivitate ridicată, dar și rezistența mărită la diferitele boli de sol.

Trebuie să precizăm că hibridul a fost testat în cel mai timpuriu și productiv bazin de pepeni din țară în sudul Olteniei la Dăbuleni și a confirmat în mare măsură speranțele puse în el de către specialiști.

Din investigațiile efectuate se despride următoarele caracteristici:

  • Hibridul cu perioada de vegetație de până la maturitate de 70-75 zile;
  • Rădăcina viguroasă și foliajul bine dezvoltat fac ca planta să reziste bine la factorii de stres;
  • După plantare are o dezvoltare dinamică;
  • Capacitate mare de producție, echilibrată pe întreaga perioadă de vegetație;
  • Fructele sunt mari, miezul de culoare roșu-aprins, dulce cu o aromă deosebită;
  • Rezistență bună la boli și secetă;
  • Rezistență sporită la transport și depozitare;

Așadar, avantajele producătorilor constă într-o creștere viguroasă, dinamică, rezistența la condițiile de mediu, stres tehnologic și boli, productivitatea și calitatea remarcabile cu fructe mari, uniforme, cu aspect plăcut solicitate pe piață și păstrare optimă pe timp îndelungat, iar consumatorii sunt satisfăcuți de un pepene mare, excelent pentru savoarea miezului dulce, crocant și o culoare atrăgătoare de un roșu-aprins.

Concluzionând cele consemnate mai sus, subliniem că hibridul Grizzly F1 se constituie într-un pepene uniform, mare, echilibrat și timpuriu ce satisface cerințele producătorilor, asigurând în consecință o cultură profitabilă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *