Când te gândeşti la ardei tip măr, te gândeşti la ZKI!

Unul dintre principalele scopuri ale ameliorării ZKI, a fost acela de a dezvolta hibrizi de ardei tip măr, pentru a spori productivitatea şi randamentul în producţie. Acest fapt s-a realizat şi putem spune că de 2 ani, gama de ardei tip măr este complectă şi variată, respectând standardele de calitate şi competitivitate cerute de piaţa de murături, unde sunt utilizați în modul cel mai frecvent acest tip de ardei.

Ultimii ani de producţie au fost şi sunt din ce în ce mai grei, cu variabile tot mai provocatoare şi noi, mai ales din punct de vedere climatic, când şi unde s-a pliat excelent hibridul REGÖS F1 , hibrid cu rezistenţă la Xanthomonas (bacterioză).

Este un sentiment de bucurie, când producătorii ne solicită prezenţa, nu pentru a rezolva probleme tehnologice sau reclamaţii, ci pentru a ne împărtăşi bucuria şi experientele lor pozitive pe parcursul cultivării noi generaţii de hibrizi: BÉKÉS F1, ISPÁN F1 şi REGÖS F1!

Ce hibrid recomandă ZKI?

Dacă vrem un hibrid dulce, răspunsul este Bekes F1. Hibrid cu pulpa foarte groasă, care și după conservare rămâne crocantă. Fructele Bekes F1 sunt uniforme culoarea fiind alb-gălbui. Grosimea pulpei, de peste 10mm, îl face sigur pe piaţa destinată de ardei. Numărul fructelor pe o plantă este foarte ridicat, fructificarea fiind abundentă, uniformă, se pot realiza 6-8 recoltări pe an.

Ce alegem dacă vrem un hibrid iute?

Recomandarea noastră este Ispan F1. Hibrid  foarte productiv, prezintă fructe mari, mărimea potrivită pentru murături umplute cu varză. Productivitatea pe hectar este foarte mare. Calităţi ca: fructificarea, uniformitatea, grosimea pulpei a pus hibridul într-o poziţie de lider de piață.

Dacă vrem un hibrid pentru murat în borcane mai mici, recomandarea noastră este Golf F1 și Regos F1. Datorită rezistenței genetice la bacterioză, cultivarea hibridului Regos F1 este mai ușoară, mai sigură, făra atâtea bătăi de cap.

Putem exclama: acei producători care au ales calea sucesului în acest domeniu au avut o poziţie mai mult decât bună, la sfarşitul sezonului când au dat vot pozitiv producţiei şi calităţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *