Bihar F1 – un deceniu împreună

Din paleta ZKI în segmentul cultivării gogoșarilor este arhicunoscut faptul că Bihar F1 domină clar piața, fiind cultivat la scară largă în foarte multe țări și considerat hibridul de top, având o adaptabilitate excelentă la cultivarea în spații protejate, cât și în câmp liber, cu un plus evident de calitate la solar. Prin însușirile genetice cu care este dotat este considerat cel mai performant gogoșar, devenind un adevărat lider pe piață, poziție pe care a consolidat-o în prezent și pe care se va menține cu certitudine și pe viitor.

Bihar F1 este un hibrid de gogoșar cu creștere nedeterminată, cu un sistem radicular puternic, ramuri puternice și foliaj rezistent.

Bihar F1 are internoduri scurte, fructifică în toată perioada de vegetație, fără să avorteze datorită disconfortului termic, cu alte cuvinte planta este extrem de echilibrată, rezistă cu brio la condițiile variate de climă, de stress tehnologic, de la umezeală  la căldură conferindu-i o producție remarcabilă ce asigură profitul scontat de producător.

Datorită productivității, timpurietății, rezistenței și calității, conduce la un randament maxim între costurile de producție și profiturile generate.

Bihar F1, palisat pe două brațe conduce la o productivitate mărită cu 20%, sistemul radicul e puternic, iar foliajul abundent asigură o bună prelucrare a substanțelor asimilate și o bună protecție a plantelor.

Referindu-ne la fructe, consemnăm uniformitatea acestora, fiind împărțiți în patru lobi perfect egali, cu o formă bombată , grosimea pulpei de 5-6mm, având o culoare roșu-grena de un aspect comecial ireproșabil.

Greutatea fructelor se situează în condiții de solar la 250-300 gr, gustul dulce, apetisant, deci o calitate incontestabilă de super-elită.

Bihar F1, pe lângă calitățile enumerate mai sus care sprijină poziția de lider al prezentului, trebuie să remarcăm și rezistențele cu care este dotat, astfel:

  1. Rezistența la xantomonas (pătarea fructelor și bășicarea fructelor) prezintă o particularitate aparte a hibridului;
  2. Rezistența la factorii de stress tehnologici și de climat;
  3. Rezistența la arșița solară datorită foliajului;

Aceste aspecte sunt foarte importante în economia culturilor, conferindu-le plantelor o mare capacitate de autoapărare și implict economisirea tratamentelor fitosanitare.

Cu siguranță se conturează fără echivoc ideea de a se cultiva în spații protejate, desprinzându-se următoarele avantaje:

  1. Timpurietatea – ceea ce asigură o producție ce poate fi valorificată la prețuri ridicate;
  2. Calitatea – avantajul ce asigură garanția veniturilor;
  3. Siguranța – ce asigură echilibrul cantitativ-calitativ;
  4. Protecția plantelor la solar – asigură implicit și fructelor față de condițiile climatice variabile;
  5. Ciclul lung de cultură – constituie recoltarea sistematică și eșalonată din vară până toamna târziu.

În concluzie, Bihar F1 este stabil, echilibrat, răspunde pozitiv la producții semnificative și calitativ superioare, cunoscându-se că pe piață în primul rând calitatea contează ceea ce hibridul oferă cu generozitate, aducând cu prisosință benefici substanțiale legumicultorilor, menținându-l la cea mai înaltă ștachetă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *