Cassius F1 – confirmat de producători

În urmă cu câteva sezoane, când a fost lansat pe piață, Cassius F1 era doar un hibrid promițător pentru cultura de castraveți, acum, putem să spunem că este unul dintre cei mai bun hibrizi de castraveți pe piață, devenind o adevărată certitudine.

Cassius F1, este un hibrid timpuriu, tip cornichon, care se pliază cu succes în ambele cicluri de cultură în spații protejate, știindu-se faptul că este o legumă pretențioasă și sensibilă față de factorii climatici, de aceea preponderent se cultivă în sere și solarii.

Fiind un castravete de generație nouă Cassius, iese în evidență cu o rezistență mare la boli precum făinarea, mana, putregaiul, virusul mozaic al cucurbitaceelor, cladosporium.

De asemenea, remarcăm încolțirea puternică și o răsărire uniformă asociate cu un potențial ridicat de productivitate și aspect comercial desăvârșit.

Astfel caracteristicile necesare cultivării cu succes printre care amintim rezistența, toleranța, productivitatea se îmbină armonios cu caracteristicile necesare comercializării printre care, uniformitatea fructelor, acestea fiind cilindrice de culoare verde-închis pe toată suprafața fructului, prospețimea vizibilă.

Planta prezintă o vigoare puternică de creștere, dezvoltare puternică, rezistență la stresul climatic, la variațiile de temperatură zi-noapte, timpurietate și fructificare abundentă.

Foliajul are port deschis, lucrările în verde sunt minime, copilitul lăstarilor neproductivi fiind extrem de ușor.

Fructele hibridului sunt dispuse în ciorchine, cu pețiol lung, culoarea verde-închis pe toată suprafața fructului îi oferă un aspect comercial plăcut.

Cu alte cuvinte, conchidem că parametrii calitativi precum vigoarea, rezistența, timpurietatea și productivitatea corespund celor mai înalte cerințe și fac din Cassius un lider actual din sfera castraveților.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *