Bihar F1 – alegerea cumpărătorilor, încoronarea producătorilor!

Cheia rentabilității unei culturi este eficientizarea acesteia din punct de vedere al costurilor investiției și profitul rezultat la finalul sezonului. În cazul culturilor din câmp este valabilă fabula Greierele și Furnica, adică roadele ce le culegem în decurs a 2-3 luni și le valorificăm trebuie să ne asigure “cămara” pentru restul anului.

Cantitate

Pentru a avea o producție bună și eficientă nu e neapărat nevoie să cultivăm pe suprafețe mari, ci mai indicat este să cultivăm o suprafață care în funcție de puterile fiecăruia să fie acoperită de o cultură tehnologic adecvată și care să asigure maximizarea raportului dintre investiție și profit, iar balanța să se încline net spre profit. În altă ordine de idei, pot să fie oricât de profesionişti producătorii, să asigure toate cerințele tehnologice cerute de hibrid, dacă, piaţa, cumpărătorul final, în cazul nostru, consumatorul nu sunt mulţumiţi şi nu încoronează succesul producătorului cu faptul că achiziţionează marfa.

Aceste lucruri nu se întâmplă în cazul hibridului Bihar F1, care înglobează succesul producţiei, productivităţii, calităţii cu succesul cerinţei pe piaţă.

Astfel din ce în ce mai mulți producători renunță la folosirea soiurilor tradiționale sau “strămoșești” în favoarea hibrizilor care prin natura lor sunt mai productivi, mai rezistenți , asigurând un profit real la final de sezon.

În cazul culturilor de gogoșar primul pas recomandat de ZKI Semințe este alegerea hibridului Bihar, hibrid accesibil oricărui buget care vă oferă cu siguranță cele mai mari fructe și implicit succesul pe piață.

Bihar F1 este un hibrid de gogoșar cu creștere nedeterminată, rădăcină bine dezvoltată, vrej robust și puternic ce oferă sprijin fructelor, hibridul se pretează cultivării în spații protejate și / sau câmp în oricare condiții pedoclimatice ale României.

Fructele sunt mari , media lor depășind 200 g, de culoare roșu grena pe toată suprafața, nu prezintă nervuri care să rămână verzui. Fructele sunt bine proporționate în 3-4 lobi, aspect turtit, suprafața acestora fiind netedă. Pulpa este groasă și datorită acestui fapt se păstrează excelent după recoltare, păstrându-și prospețimea.

Planta rezistă excelent factorilor de stres climatic, nu avortează în perioada caniculei și fructele sunt uniforme pe tot parcursul sezonului de recoltare fără ca la sfârșitul acestuia să fie fructe pipernicite.

Datorită caracterului îmbinării cu succes al caracterelor vegetativ-generativ, sistemul foliar este bine dezvoltat iar fructele sunt acoperite în totalitate reducând procentul de diminuare a producției datorită fructelor ce prezintă aspect de arsură la suprafaţă, aspect ce le fac în primul rând sensibile la boli, iar valoarea lor comercială este nulă.

Planta are un port deschis ceea ce ușurează efectuarea tratamentelor fitosanitare.

În cazul în care doriți să vă uimiți și delectați clienții cu fructe mari, cărnoase, apetisante, gustoase și o calitate ireproșabilă, care să vă bucure privirea dar şi economia, Bihar F1 este alegerea perfectă.

2 comentarii la articolul “Bihar F1 – alegerea cumpărătorilor, încoronarea producătorilor!”

  1. Test
    Răspunde

    Test

    Acesta este un comentariu de test

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *